GO to Brand
Avit Adam Rytel realizuje projekt pt. „Promocja marek produktowych przedsiębiorstwa Avit Adam Rytel oraz Marki Polskiej Gospodarki na rynkach zagranicznych” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach poddziałania 3.3.3 „Wsparcie MŚP w promocji marek produktowych – Go to Brand” Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020.
Celem projektu jest wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa Avit Adam Rytel poprzez internacjonalizację działalności gospodarczej. Cele szczegółowe to:
Cele zostaną osiągnięte poprzez realizację następujących działań:
Planowane efekty projektu:
Okres realizacji projektu od 01.05.2019 do 31.12.2020
Wartość projektu ogółem: 104 900,00 PLN
Wartość wydatków kwalifikowalnych: 104 900,00 PLN
Dofinansowanie projektu z Unii Europejskiej: 62 940,00 PLN
PROW 4.2.
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie
Avit Adam Rytel realizuje operację mająca na celu „Wdrożenie innowacyjnych technologii mycia, krojenia, pakowania i konfekcjonowania płodów rolnych oraz zastosowanie rozwiązań proekologicznych mające na celu wzrost konkurencyjności, obniżenie kosztów działalności oraz wzrost wartości dodanej firmy AVIT Adam Rytel.”
Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania i/lub przechowywania w ilości powyżej 50%.
Współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 - 2020.
Avit Adam Rytel realizuje projekt pod nazwą: „Rozszerzenie oferty firmy AVIT Adam Rytel poprzez wdrożenie wyników prac B+R z zakresu technologii obróbki warzyw liściastych” współfinansowany przez Unię Europejską z działania 3.3 Innowacje w MŚP w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego.
Celem projektu jest wdrożenie wyników prac B+R umożliwiających wprowadzenie do oferty przedsiębiorstwa nowych produktów oraz nowego procesu produkcyjnego.
Planowane efekty projektu:
Okres realizacji projektu od 01-07-2017 do 31-03-2018
Wartość projektu ogółem: 10 925 475,00 zł
Wartość wydatków kwalifikowalnych: 8 882 500,00 zł
Wkład Funduszy Europejskich (EFRR): 3 503 258,00 zł
LP. | Nazwa zapytania | Data publikacji zapytania |
1 | Dostawa linii do mycia i suszenia sałat z zestawem dwóch wirówek | 05.01.2017 r. |
2 | Dostawa elektronicznej poziomej maszyny pakującej typu flowpack | 16.01.2017 r. |
3 | Dostawa sortownika optycznego | 30.01.2017 r. |
4 | Dostawa koła tnącego | 30.01.2017 r. |
5 | Dostawa wymiennika rurowego | 01.02.2017 r. |
6 | Dostawa stołu przygotowawczego z dwoma taśmociągami oraz modułem odbioru odpadów | 17.07.2017 r. |
7 | Dostawa drukarki termotransferowej | 06.11.2017 r. |
LP. | Nazwa informacji o wyniku postępowania | Data publikacji informacji o wyniku postępowania |
1 | Informacja o wynikach postępowania - Dostawa elektronicznej poziomej maszyny pakującej typu flowpack | 01.02.2017 r. |
2 | Informacja o wynikach postępowania - Dostawa sortownika optycznego | 08.02.2017 r. |
3 | Informacja o wynikach postępowania - Dostawa linii do mycia i suszenia sałat z zestawem dwóch wirówek | 13.02.2017 r. |
4 | Informacja o wynikach postępowania - Dostawa stołu przygotowawczego | 26.07.2017 r. |