Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom konsumentów, firma stale rozwija zaplecze techniczne wyposażone m.in. w komory chłodnicze wysokiego składowania, pakowalnię, komorę próżniową do szybkiego schładzania produktów, linie technologiczne do mycia, pakowania oraz samochody chłodnie do transportu.
Wieloetapowy system kontroli procesu produkcji oraz prowadzony monitoring w czasie uprawy, zbioru i przechowywania pozwala spełnić najwyższe standardy na każdym etapie i w efekcie dostarczyć naszym Klientom wyroby o stałej, gwarantowanej jakości.
GLOBAL G.A.P. (ang. Global Good Agriculture Products) w codziennym praktycznym znaczeniu oznacza certyfikat wymagany przez sieci handlowe lub innych kontrahentów, którzy od niego uzależniają rozpoczęcie lub kontynuację współpracy biznesowej z podmiotami dostarczającymi nie przetworzone produkty rolne.
HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) - jest systemowym postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń. System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.
BRC – międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, wymagany przez większość hipermarketów pochodzenia brytyjskiego, ponieważ został opracowany w Wielkiej Brytanii, przez British Retail Consortium, zgodnie z wymaganiami tamtejszych sieci handlowych.
Nasze certyfikaty odnawiane są corocznie, co świadczy, że nasze produkty charakteryzują się niezmienną wysoką jakością.