Certyfikaty

Zdrowe i świeże
warzywa

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom konsumentów, firma stale rozwija zaplecze techniczne wyposażone m.in. w komory chłodnicze wysokiego składowania, pakowalnię, komorę próżniową do szybkiego schładzania produktów, linie technologiczne do mycia, pakowania oraz samochody chłodnie do transportu.

Wieloetapowy system kontroli procesu produkcji oraz prowadzony monitoring w czasie uprawy, zbioru i przechowywania pozwala spełnić najwyższe standardy na każdym etapie i w efekcie dostarczyć naszym Klientom wyroby o stałej, gwarantowanej jakości.

 

GLOBAL G.A.P. (ang. Global Good Agriculture Products) w codziennym praktycznym znaczeniu oznacza certyfikat wymagany przez sieci handlowe lub innych kontrahentów, którzy od niego uzależniają rozpoczęcie lub kontynuację współpracy biznesowej z podmiotami dostarczającymi nie przetworzone produkty rolne.

HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) - jest systemowym postępowaniem mającym na celu identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, z punktu widzenia jej jakości zdrowotnej oraz ryzyka wystąpienia tych zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i dystrybucji. Jest to również system mający na celu określenie metod ograniczania tych zagrożeń. System HACCP pozwala na uzyskanie pewności, że zakład wykonał wszystko dla bezpieczeństwa wyrobu i konsumenta, w odniesieniu do przepisów, zasad dobrej praktyki produkcyjnej i potrzeb klientów.

BRC – międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, wymagany przez większość hipermarketów pochodzenia brytyjskiego, ponieważ został opracowany w Wielkiej Brytanii, przez British Retail Consortium, zgodnie z wymaganiami tamtejszych sieci handlowych.

Nasze certyfikaty odnawiane są corocznie, co świadczy, że nasze produkty charakteryzują się niezmienną wysoką jakością.

Pracuj z Nami

Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się firmą. Mamy świadomość, że na sukces firmy mają wpływ przede wszystkim pracownicy. Staramy się zapewnić stabilne warunki zatrudnienia oraz rozwój kompetencji zawodowych. Obecnie zatrudniamy ponad 120 osób i nasz zespół stale się powiększa. Dołącz do Nas!

Czytaj więcej
Najnowsze aktualności
Data 2017-08-04
Piknik charytatywny dla Kamila Jakubiaka

23 lipca br. na terenie gminy Załuski odbył się charytatywny koncert dla Kamila Jakubiaka, który choruje na białaczkę limfoblastyczną. Jedyna szansa dla Kamila

Zobacz więcej
Data 2016-11-22
Rynek gotowych sałat i sosów dynamicznie rośnie

Firma Kotaniec i Avit połączyły siły i wypuściły na rynek pakowane sałaty z dodatkiem sosu. - Pomysł gotowych sałat i sosów fantastycznie się przyjął i sprzedaż

Zobacz więcej
Data 2016-07-02
W sobotę 26 czerwca w Karolinowie odbył się VI Festiwal Truskawki.

Festwial Truskawki to impreza, której zadaniem jest promowanie gminy Załuski. AVIT wspiera działania mające na celu integrację mieszkańców...

Zobacz więcej